Jagochmina-diagnoser

Alla inlägg den 22 januari 2021

Av Cim - 22 januari 2021 23:13

Av Cim - 22 januari 2021 15:22

Denna natt uteblev sömnen totalt men det hade jag redan på känn . 


Jo då , det bar iväg här tidigt mot Rehab 

   


Under resan blev det mycket ventilera mina tankar med lillans pappa . Mycket oro och stor hög med ångest ! Det va allt mellan himmel o jord men mycket om Vovven. 

Nu har jag förstått vad det är jag ska åka dit för . Fick det förklarat i stora drag idag av smärtläkaren Gitte som jag fick träffa. De ska fastslå mina bakgrunds / underliggande diagnoser då ME inte är behandlingsbart så ska de ta reda på mina andra diagnoser för medicinsk behandling mm för att underlätta min vardag . 

Så min läkare på smärtenheten där FASTSLOG - Fibromyalgi.

Så där kommer sen att jag ska få ökad kunskap om långvarig smärta , lära mig strategier för att hantera det , få fungerande vardag med god livskvalitet med långvarig smärta .

Idag tillkommer ytterligare En medicin till mina jag ska ta dagligen . Denna är för att få ner smärtan 50% . Detta skulle hon skicka elektroniskt till min läkare så jag ska få det utskrivet .   

Det va en massa frågor och olika känsel tester jag fick utstå . Böjningar mm . Hade jag inte ont innan så fick jag innan jag kom där ifrån .

Hon kunde redan där säga att jag också har Utmattningssyndrom men det är i ett annat besök Psykolog ska fastställa det o om det är mer denna är specialiserad inom. 

Tror det blir den jag ska träffa nästa i deras Team . 

Nästa tidsbokning kommer via tele el sms .

Sen va det någon som har med funktion i vardagen ... sen försvann min koncentration !


Jag känner mig lugnare inom mig nu när jag fått veta lite mer men det kommer bli jobbiga möten med dessa olika i teamet . 


 

 


När jag väl kom hem så va det en helt slut kropp som trillade in i säng . Tog inte lång stund innan jag somnade av . Vaknade ett par timmar efter , kände mig alldeles vimsig . Spänningar i nacke o huvud . 

För mig blir det en lugn kväll med tonfisk sallad o film i den mån jag orkar med . 

Tjej kvällen ställdes in igår redan då min kusin hade fått Covid på jobbet   

Bara att gilla läget ..... 



                                                    

                                                                FRIDENS:) 




                                     

Av Cim - 22 januari 2021 07:17

Av Cim - 22 januari 2021 00:20

Jahopp klockan närmar sig 01 , här sitter jag vaken med min stressade kropp som inte kan slappna av . Kl 05 ringer klockan   

Tror inte det kommer bli någon sömn innan dess tyvärr och jag vågar inte ta tablett för då kommer jag sova bort tid och allt . Vi ska lämna senast 06 för att komma i tid i halkan . Vet ju inte hur vädret o väglaget är ! 

Känner att det liksom skakar inne i mig av o stressen är enorm  för vad som komma skall . Ska det bli massa frågor? Ska de göra massa fysiska tester ? Andra tester ? 

Jag hade velat veta lite så jag hade kunnat förbereda mig på det . Är liksom lite så jag funkar o måste veta , ha koll för att inte bli ännu sämre . STRESSMOMENT ! 

Jag kommer inte orka göra mig i ordning tills jag ska iväg , det kan jag glömma . Det få va tofs o gårdagens mascara helt enklt för inte ens den har jag haft ork att få av mig än . Blir gympa brallor o T-shirt men kanske skulle få på mig ett par strumpor för det va längesen   . 

Kan inte rå för att skallen går på högvarv , det är vad som sker när något nytt okänt ska ske . 

Ska det bli mer mediciner ? Avskyr att gå in mig på en massa piller och så ska man hålla reda på de när det ska tas mm . 

Kommer detta göra det bättre eller kommer det kännas värre ? Det är ju en del i att komma till insikt med sin sjuka med . Kanske jag blir ännu mera depp ?! 

Kanske får jag mer svar på saker vilket jag hoppas och hjälp att lära mig funka i vardagen men det lär ju inte ske på första träffen kan jag tänka mig . 

Vet inte hur många olika jag ska få träffa heller där då det är ett Team som är brett och är inom en massa läkare , psykologer , rehab , sjukgymnast mm 

Avskyr ju detta med att behöva förklara om o om igen , att sätta ord på mitt mående . Känns som ett lika stort NEDSLAG var gång jag får göra det . 

Hur lång tid kommer detta ta i morgon ? Redan nu vill jag hem o jag är inte ens på väg än   .

Ska jag ta mina mediciner innan eller efter ? 

Så mycket frågor ..... 

Jag blir utmattad men hjälper inte ens det heller .






                                                                    FRIDENS:) 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards