Jagochmina-diagnoser

Alla inlägg under januari 2021

Av Cim - 22 januari 2021 07:17

Av Cim - 22 januari 2021 00:20

Jahopp klockan närmar sig 01 , här sitter jag vaken med min stressade kropp som inte kan slappna av . Kl 05 ringer klockan   

Tror inte det kommer bli någon sömn innan dess tyvärr och jag vågar inte ta tablett för då kommer jag sova bort tid och allt . Vi ska lämna senast 06 för att komma i tid i halkan . Vet ju inte hur vädret o väglaget är ! 

Känner att det liksom skakar inne i mig av o stressen är enorm  för vad som komma skall . Ska det bli massa frågor? Ska de göra massa fysiska tester ? Andra tester ? 

Jag hade velat veta lite så jag hade kunnat förbereda mig på det . Är liksom lite så jag funkar o måste veta , ha koll för att inte bli ännu sämre . STRESSMOMENT ! 

Jag kommer inte orka göra mig i ordning tills jag ska iväg , det kan jag glömma . Det få va tofs o gårdagens mascara helt enklt för inte ens den har jag haft ork att få av mig än . Blir gympa brallor o T-shirt men kanske skulle få på mig ett par strumpor för det va längesen   . 

Kan inte rå för att skallen går på högvarv , det är vad som sker när något nytt okänt ska ske . 

Ska det bli mer mediciner ? Avskyr att gå in mig på en massa piller och så ska man hålla reda på de när det ska tas mm . 

Kommer detta göra det bättre eller kommer det kännas värre ? Det är ju en del i att komma till insikt med sin sjuka med . Kanske jag blir ännu mera depp ?! 

Kanske får jag mer svar på saker vilket jag hoppas och hjälp att lära mig funka i vardagen men det lär ju inte ske på första träffen kan jag tänka mig . 

Vet inte hur många olika jag ska få träffa heller där då det är ett Team som är brett och är inom en massa läkare , psykologer , rehab , sjukgymnast mm 

Avskyr ju detta med att behöva förklara om o om igen , att sätta ord på mitt mående . Känns som ett lika stort NEDSLAG var gång jag får göra det . 

Hur lång tid kommer detta ta i morgon ? Redan nu vill jag hem o jag är inte ens på väg än   .

Ska jag ta mina mediciner innan eller efter ? 

Så mycket frågor ..... 

Jag blir utmattad men hjälper inte ens det heller .






                                                                    FRIDENS:) 

Av Cim - 21 januari 2021 17:32

Av Cim - 21 januari 2021 16:05

Med huvudvärk blir detta inlägg , från sängen omgiven av 3 vovvar . Idag är även Lilla Hilda här då lillan är med pappa till Ridskolan . 

I natt blev det att ta tablett för att kunna somna , sista gången jag kollade på klockan som  jag minns var vid 3 . Så i morse vad det jag som hade svårt att komma upp ur säng . Lilla fick säga till mig flertal gånger så kl 07.17 kvicknade skallen till o hennes buss går 07.25 . Blev att kasta på sig o vovvar o ge sig ut i Regnet   

Hem , in och somnade igen men blev väckt av lillans pappa som kom strax innan 13 . 

Idag skulle jag städa hade jag bestämt för morgondagen . Får be om hjälp av de sen när de kommer hem känner jag redan nu . Blev helt slut av att bara prata i tele . I morgon är inte ens att tänka på att klara av både multirehab , städ och tjejkväll . Behöver komma hem o ta det lugnt mellan . Tjejkvällen är viktig ! 


Nu mår jag illa men det är nu mera vanligt för jag tvingade i mig en smörgås . Ont i händer (svullna) , ben  , spänningar i nacke . Upptäckte att jag hade slut på alvedon med . Vissa dagar knaprar man de som de vore godis i hopp om att de ska ge verkan på skiten. 

Orolig som attan idag för i morgon ska jag åka innan kl 06   , klarar inte av när man inte vet och hittar o så får man inte ta med sällskap heller in pga denna förbannade Covid . Jag ska alltså hitta där inne o sen ut igen !  Det inte är så farligt kanske många tycker men för min skalle är det kaos alla redan för det . Jag får panik om jag känner att jag tappar bort mig , Brukar alltid be lillans pappa följa med för då kan jag slappna av och lita på att han hittar dit och tillbaka utan problem. 

Nu får han bara köra mig o sen ska jag lösa resterande   

Är bäddat för stress och då kommer kroppen lägga ner . 




                                                               FRIDENS:) 

Av Cim - 20 januari 2021 22:58

Jag började inte skriva denna blogg för att man ska bli " rädd " att höra av sig eller ses mm . 

Ville bara skriva av mig och berätta om hur mina dagar är egentligen . 

Ring gärna , ligger jag i dvala, sover eller är helt slut  så ringer jag upp när jag ser det , så fort jag får energi till att prata lite . känn inte oro för att komma hit , jag umgås mer än gärna än att ligga ensam till sängs dagarna i ända ! 

Jag kanske kommer gäspa en massa o va lite off mellan varven men inget illa ment . 

OM jag inte skulle ta mig upp alls så hör jag av mig om vi bestämt saker , jag lovar   

Jag vill inte att ni ska känna att ni behöver tassa omkring mig , vara rädd att nästan röra på er . 

Jag vill bli behandlad som den jag alltid varit med förståelse för varför jag kanske inte orkar hålla igång som förr . 

Så man förtår om jag inte minns saker eller glömmer bort mitt i saker . 

Påminn mig gärna! 

Jag vill gärna ha tillbaka ett socialare liv för just nu finns det inget . 


Fråga gärna om det är något man undrar över jag blir inte arg eller ledsen o föröker gärna ge ett svar på det . 

Jag vet att man bara vill väl men jag känner hellre att jag lever och blir helt liggande av en stund med glädje än av att vara liggande ensam hela tiden . 

Förstår du hur jag menar ? Det ger mig iallafall något jag kan va glad o slut över ! 

Jag förstår att man kanske är lite mer försiktig om man läser min blogg och får veta hur mina dagar är . Det är normalt sätt att reagera kan jag tycka , jag är tacksam för att du visar att du bryr dig   

MEN 

du ska veta att du aldrig stör mig ! 


Va inte rädd för att vara dig själv vid mig 





                                                                 FRIDENS:) 


Av Cim - 20 januari 2021 16:56

Alltså jag tycker det är sorgligt , hala situvationen just nu med mitt sk liv. Jag kom upp idag strax innan kl 16 så jag kunde göra lite men strax tillbaka till min man (sängen) igen . Denna brännande utmattningskänsla inne i kroppen . 

Idag är en dag som detta påverkar mitt mående och jag känner mig känslig och sorgsen. Jag vill så mycket mer med mitt liv men KAN INTE . Igår ringde jag VC så jag fick en tele tid inbokad för att förnya min sjukskrivning . Så behöver jag ta mig in dit med för att jag måste lista mig på deras vårdcentral då jag står listad på en annan . Kom på att jag glömde ta upp om receptförnyelse med men hoppas jag kommer ihåg när min nya läkare ringer . 

Jag hade den bästa men tyvärr va hon tvungen att sluta där o börja på annat ställe . 


Här körs tvättmaskinen o tumlaren , det höll på att bli stort berg av tvätt så jag fick ta mig i kragen att sortera upp o sätta igång . Känns skönt att få något gjort även om det är upp o ner ur sängen . 

Kan kalla det gympa kanske    , ja det är inte så enkelt som det låter alltid när man är mig . Stel o värk ! 


Nu har jag sällskap i sängen , på andra sidan ligger lillan och tittar på data . Skönt att inte behöva ligga här ensam hela tiden . Idag hänger iallafall skallen med bättre så jag kan se på lite data . 

Blir illamående av oro o stress när jag tänker på att jag ska om bara en dag iväg till Multirehab . Kommer va helt slut efter det . 

Hoppas på att kunna hålla mig uppe på våran tjejkväll här hemma , pinsamt vore om jag inte skulle klara av det . 




                         


                                                     FRIDENS:) 

Av Cim - 20 januari 2021 16:43

Av Cim - 19 januari 2021 17:40

Nu är man tillbaka till dessa vakna nätter medd sömnproblem . Ligga vaken o vrider som en propeller i sängen . Det är för varmt , det är för kallt , det är krypningar , stress ... 

Så idag har hela dagen gått åt till sängs igen . Upp o det nödvändiga med vovvarna o ner igen . 

La ut ny status på FB här igår tror jag det va , att jag är i förhållande från status skild   

Responsen va ganska kul med gratulationer så jag o min partner SÄNGEN skrev och tackade för alla gratulationer . 


Min kropp är jätte svag så igår när jag skulle in till lillan så vek sig benen så jag föll utan förvarning i hallen !  

Att detta sker är så otäckt för det kommer utan att man får någon förvarning av kroppen . 

Samma skedde idag i duschen , jag tappade balansen från ingen stans o höll på att åka omkull där inne med . 

Styrkan i händerna är borta idag helt tror jag . Har svårt att hålla koppar så de far och svårt att lyfta saker . Är mycket porslin som gått det ödet till mötes . Kan kanske förklara varför jag snart inget har kvar i skåpen . 

Ne , nu ska jag försöka få i mig en bit mat , håll tummarna att inget får mig på fall på vägen från sängen till köket . (5 meter) 



     


                                                               FRIDENS:) 

Ovido - Quiz & Flashcards