Jagochmina-diagnoser

Alla inlägg under januari 2021

<3

Av Cim - 12 januari 2021 17:12

Av Cim - 12 januari 2021 16:31

Man vaknar lika trött som man va innan !

Igår blev det att jag tog tablett för att kunna somna och det funkade . Hade "beställt" ringning på morgonen ifall jag inte skulle vakna . Det västa med när man väl kan somna är att kroppen endast vill sova så det blev en dag sovande till kl14.30 . Blev väckt av att min handläggare på FK ringde o berättade att de hade fått in det sista för att ta ett beslut . Hoppas på ett positivt för de är svåra med det ! 

Idag va ju meningen att jag skulle ut och åka men tyvärr så ringde telen nyligen , det blev inställt pga halkan . Här är vägarna mindre skötta o han vågade inte ge sig ut på de då han nästan hamnade i diket på vägen hem från jobbet . Ja så resten av dagen blir till att försöka göra någon nytta o köra någon maskin tvätt . 

Tiden mellan kommer säkert bli till sängs med data .

Idag har jag börjat skriva upp min ide om appen jag skrev om tidigare . Ska föröka få med så mycket jag kan från början så man inte är till större besvär än man redan är . Det är ju en del koder mm att pyssla med för att göra den. 

Någon som har en bra ide på namn till den ? 

Kan inte tänka mig att jag är den enda som behöver ha denna typ av app som hjälpmedel då vi trots att man känner sig så ensam är många som är sjuka i ME mm . 

Man kanske bara är rörig person och behöver den för att kunna ha koll på saker   


Idag har jag ont i svank mm men det är ju pga detta söngliggande kan jag tänka mig . Det är ju inte bra i längden det heller för en . Dock är spänningen i huvudet borta o det är skönt . 

Igår tog jag ett svårt beslut gällande min Älskade Vovve och det blev att hon får åka tillbaka till sin uppfödare . Jag måste tänka på hennes bästa och som läget är så har jag svårt att hålla henne o aktivera henne som hon behöver . Det blir att skaffa mig en mindre som inte är lilka stark framöver och tills dess får jag gå ut med dotterns dvärgpincher . 

Beslutet är verkligen noga genomtänkt och jag har funderat på det länge , det har hållt mig vaken om nätterna och gett mig ångest om dagarna . 

Känner att lösa en egen omplacering av henne skulle bara bli att jag har synpunkter på hur hon sköts mm . 

Bäst för alla det som sker ! 


Idag har jag velat i minnet och ringt upp dotterns pappa om o om igen för att jag glömde lika snabbt som vi la på vad som sades . 

Bästa är när man får svar och frågan vad man ville o så glömmer man av det och måste ringa tillbaka igen    






                                                            FRIDENS:) 

Av Cim - 11 januari 2021 18:15

Dagarna trillar på ändå även om det känns som att tiden står stilla . Hade en vaken natt IGEN och det blev 4 timmars kamp i mörkret innan kl 06 o det va ingen ide att försöka somna ens . Det är konstigt vad ens skalle ska ha så mycket att grubbla på när man är som mest trött . Smarta ideer man kommer på men hinner ju för fasiken glömma av de innan man kan skriva upp det eller hinner dela med sig om det klockrena man kommer fram till om nätterna när de flesta ligger sover . Då tycker min skalle att jag borde smida planer mm uppenbarligen ?! Bästa lösningarna är då helt klart .

När jag läser igenom min blogg så ser jag både stavfel och att bokstäver är helt fel i orden mm men orkar verkligen inte leta genom mina inlägg o rätta till . Jag hoppas ni iallafall förstår vad jag försökt skriva ? 

Skulle va kul med något avtryck med här i kommentarer för vad jag kan se så finns det ju en del läsare . 


I morgon så är det planerat att jag ska ut o åka , blir hämtad här på eftermiddagen . Ser verkligen fram emot att komma utanför väggarna lite o träffa lite familj o vänner . Jag hoppas bara jag kan få lite sömn i natt så min skalle klarar av att vara social o inte blir hjärntrött efter bara ett par minuter . 

Ska bli så kul att vovven min ska få leka av sig . 

Idag har jag iallafall orkat tala en stund i tele men på slutet kände jag att jag hade svårt att koncentera mig och stackaren på andra änden ropade hallå ett par gånger då jag bara blir tyst och kan inte hänga med o svara heller. 

Jag förstår att man tappar vänner mm för hur jäkla trevlig är man då egentligen ? Man undviker att ses o beter sig som man vore otrevlig/ ointresserad  i telen .  

Är så svårt att föklara det med för folk även om man skulle vilja . Förklara vad det är som sker mm i vissa situvationer men det är inte heller så enkelt att sätta ord att förklara det . Jag har försökt flertal gånger men jag tröttnar på det i längden för det sker samma situvationer om o om igen och reaktionerna är det samma som alla gånger man försökt sätta ord på det tidigare . Man ger liksom upp lite ! 

Lättast är då att avsluta samtalet men man låter så otrevlig för det blir liksom helt oplanerat mitt upp i ibland. 

Till er som råkat ut för det ber jag om ursäkt ! 


Kvällen blir nog det samma som mina senaste dagar , i sängen med datan . Idag har det varit riktigt jobbigt att se alla rörelser både på data o mobilen . Känns som ögonen inte hinner med . 

Bara detta lilla jag knåpat ner har tagit mig snart en timme så jag känner att jag får avrunda det helt onödiga inlägget här


    





                                            FRIDENS:) 



Av Cim - 11 januari 2021 06:51

Min varadag är beroende av de olika sätt jag har att minnas saker eller ha koll . Det blir en massa lappar som blir liggande på alla möjliga ställen där jag oftast glömmer de . Det är fullt i mobilen med anteckningar MEN ÄNDÅ missar jag det mesta av det. Jag kom på en ide som jag skickade till min svåger , en app för det mesta som en behöver ha koll på . Super vore alarm för mediciner o att man kan kolla på sin kalender att man TAGIT DEN . Japp många gånger jag missat för jag trott eller har för mig att jag tagit den eller så har jag tagit det dubbla istället . En funktion att koppla ihop med familjen där även de kan hjälpa en o ha kollen så man kan få en påminnelse även från de . Skriva upp tider om man ska till läkare mm . Lägga in när sjukskrivning går ut o få en automatisk påminnelse att ringa till VC för att förnya det . En del är sånt jag kommer på med tiden så det skulle ju vara super att man kan utöka   

Är en hel del jag insett att jag måste hitta en FUNGERANDE LÖSNING på där jag har allt samlat på en plats . Mobilen idag är ju bästa lösningen att ha allt på . 

Skriva små komihåg saker (lappar) där man inte kan tappa bort de eller förlägga .  

Är faktiskt så illa så jag använder min mobil att skriva upp stördord i om jag tex ska ringa samtal om saker eller om jag ska till läkare . I min röriga skalle förvinner det mesta vad det heter när jag väl ska prata . 

Super vore om flera går att koppla till appen så även de kan lägga in för att det finns ju ingen garanti på att man själv kommer ihåg att lägga in saker . I denna fart som detta framskrider o gjort på 6 månader så behöver jag snart någon som håller koll på mig . 

Kan ni tänka er att jag till o med glömmer om vi ätit middag tex . 


När ens hjärna inte funkar så måste man få tag på något att ersätta den med 

 




                                                                                 FRIDENS:) 

Av Cim - 10 januari 2021 19:46

Jag måste erkänna för mig själv att jag är SJUK även om det tidigare varit det sista jag ville säga högt ! Förnekade för mig själv till den gräns att det inte funkade längre . Jag försökte leva på som inget och som vem som helst . När läkarna inte lyssnade och satte in rätt hjälp så blev det ett måste att kämpa vidare . 

Jag har kämpat i år ja närmare 10 med samma skit , med åren har det bara blivit värre o värre . 

Tillslut fick jag en läkare som insåg allvaret efter att läst mina journaler - TACK. 

Först nu sker det något som jag hoppas ska leda till något äntligen ! 


Vet du vad ? Det är inte alltid man kan se att någon är sjuk på utsidan . Värsta man kan få höra är när någon tittar snett på en och säger - DU SER INTE SJUK UT DET MINSTA ! Japp det har jag fått höra flertal gånger eller att ÄH det är bara lathet . Samma när man frågar om någon kan hämta tex ett glas vatten som ändå står där . 

Så många gånger under dessa år jag blivit så ledsen över kommentarer man valt att kasta ur sig för att man vägrat ta mig på allvar . Hur hårt det faktiskt har träffat . Jag ber tex inte om hjälp att fixa håret för att jag inte vill göra det själv eller är LAT  utan för att mina armar inte klarar av det . Där av anledningen till att jag sen rakade min skalle !  Måste man se sjuk ut för att man är det och för att man ska bli resperkterad ? 

Tänk om alla som känner en såg en hur man idag ser ut här hemma . Här bor ingen som kan komma o hälsa på en . Här känner jag inte en kotte !  Här behöver jag inte sätta på mig en mask som jag fösöker göra om jag ska åka någonstans . 

Jag bara är - den rena sanningen är det som möter mig i spegelbilden . 

De trötta ögonen , utan smink , håret oborstat och uppdraget i den lilla tofs jag kan få till . Mjukis brallor , linne.  När jag ska ut så Är det i barfota i skorna , på med jackan o snabbt in igen . Här åker det inte ens på smink för att kliva utanför dörren . 

Ska chocka er alla jag känner att jag till o med varit ner till ica utan det   


Nästa gång du möter mig o ser mig med mascara o leende betyder inte att min ME är borta eller alla besvär . 

Det är oftast att jag tagit mig ork att få på det  o inte vill gå med mungipornan i knävecken helt enkelt . 


Utsidan måste inte alltid spegla ens mående ! 








                                                                               FRIDENS:) 


Av Cim - 10 januari 2021 17:15

Ännu en dag som jag spenderat i sängen ! 

Tröttheten slår ut mig helt ,ögonen rinner o det värker i händer . Det enda jag komnit upp o ut är kisse runda med vovven . Jag vill så mycket mer med mitt liv än vara liggande . Det som oroar mig är att mina muskler ska tyna i allt detta liggande .  Det ör tur att man har sin hund för annars skulle man inte komma upp alls dagar som dessa men samtidigt känner jag att jag längre inte kan aktivera henne efter hennes behov o det smärtar mig . Brukshund kräver mer! 

Värken i kroppen o spänningarna som blir de gånger hon ska leka o som ettårig Rottis så förstår jag henne i all snö . 

Inget ont i henne !! 


Idag har jag legat i denna säng o sett på data , lyssnat på datan , slumrat ...

Även haft mina tankar som blir när man känner att man tappar livets mening och har svårt att hitta den när det är som så här . 

Det pulserar på sidorna i huvudet , är kaffe sugen men förmår mig inte att ta mig ut till bryggaren än . Ännu en dag utan att stoppat i mig något att äta förutom mediciner . När lilla kommer hem är det iallafall tvunget att göra ordnign tacos o ta mig en dusch . 


Ringer då o då till de där borta i skövde , för att bara höra de men måste snart lägga på  igen. Det blir att man kan ringa ett par gånger för någon Minut bara , ensamheten är inte alltid så skön . Speciellt inde de dagar det är ångestblandat . 

I morgon är det vardag igen o klockan ska ställas . 

Liten ska åka till skolan 

Jag längtar tillbaka till jobb o en mening med livet !





                                                                  


                                                               FRIDENS:) 

Ovido - Quiz & Flashcards